Herec Václav Jílek namluvil spot do rádia pro Bílou pastelku

Herec Václav Jílek zdarma namluvil spot do rádia pro Bílou pastelku k 20. ročníku sbírky. Děkujeme moc!

Spot si můžete poslechnout - je k dispozici ke stáhnutí ve formátu mp3 a délky 30 sekund na konci tohoto článku (dole). Jeho délka je půl minuty.

Životopis Václava Jílka:

Václav Jílek se narodil 27. 3. 1981 v Praze. V dětství navštěvoval Dismanův rozhlasový dětský soubor. Po dokončení gymnázia byl přijat na DAMU na katedru činoherního herectví, a v rámci studia dostal Cenu Jiřího Adamíry za výrazné tvůrčí úspěchy. DAMU dokončil v roce 2006, absolvoval rolí Jakuba v Kunderově hře Jakub a jeho pán.

První angažmá dostal v Divadle F.X.Šaldy v Liberci. Srdeční záležitostí byla spolupráce s originálním pohybovým divadlem Veselé Skoky - inscenace Na hlavu!, Ve stanici nelze, Baby box a Havran. Hraje v Divadle StudioDVA - Líbánky na Jadranu, Smolíkovi, Hello, Dolly! a Poprask na laguně. Byl také v angažmá v Divadle na Vinohradech, nyní je opět na volné noze. Nově jej můžeme vidět v pohybovém projektu - taneční grotesce Lindo Hop:Pingls aneb Hot cafe revue, kterou hraje v Malostranské besedě.

Účinkoval v televizních pohádkách Trampoty vodníka Jakoubka a Micimutr, či v seriálech Dobrá čtvrť, Kriminálka Anděl, Ach, ty vraždy! V cyklu televizních filmů Ach, ty vraždy! ztvárnil roli Kamila seriálového vnuka Jiřiny Bohdalové alias Květy Kalendové.

Vidět jsme ho mohli ve filmech Muži v naději, Láska je láska, Donšajni. Ve filmu Muži v naději hrál roli mladého Rudolfa (mladého Bolka Polívku).

Herecká filmografie:
2019 - Specialisté (TV seriál)
2018 - Agent v kapce (TV seriál)
2017 - Miluji tě modře, Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 - Všechny moje lásky (TV seriál)
2013 - Doktoři z Počátků (TV seriál), Donšajni, Šikmá plocha (studentský film)
2012 - Láska je láska, Stín smrtihlava (TV film)
2011 - Micimutr, Muži v naději
2010 - Ach, ty vraždy! (TV seriál)
2009 - První krok (TV seriál)
2008 - Kriminálka Anděl (TV seriál), Rudý baron
2007 - Paní z Izieu (TV film)